Home
Agenda
Designs
Peyote
Contact
Links

Peyote

kralenweef-techniek waarbij de kralen in elkaar passen als bakstenen. De techniek die hier gebruikt wordt is een “in-hand” techniek.

Begin met een stuk draad van ongeveer 2 meter lang, met aan beide uiteinden een naald.

De eeste drie rijen worden in één keer gemaakt. (zie figuur 1)

 

 

 

 

Deze rijen zijn op het patroon ook uitgetekend en kunnen klaargelegd worden voordat deze geregen worden. De eerste naald gaat door rij A&B en de andere naald gaat door rij C&B zoals weergegeven in het schema.

Na deze rijen wordt de naald die door rij C is gegaan tijdelijk aan de kant gelegd. Met de andere naald, die door rij A is gegaan wordt verder gegaan. Deze naald gaat eerst door de kraal van C welke direct boven de laatse van A zit.

Hierna kunnen er per stuk nieuwe rijen aan het bestaande deel geregen worden.

Wanneer de richting van het rijgen naar rechts is, worden er nieuwe kralen geplaatst boven rij B en wanneer de richting naar links is, worden nieuwe kralen geplaatst boven rij A&C. (zie figuur 2)

 

 

 

 

 

Wanneer er met een naald één keer naar rechts en naar links geregen is, wordt de betreffende naald te rusten gelegd en de andere naald gebruikt voor de volgende 2 rijen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit blijft zich herhalen tot het punt waarop het werk afgewerkt wordt en het aantal kralen verminderd wordt. (zie figuur 3)

Vanaf de regel waar de * bij staat wordt er niet meer gewisseld van naald en wordt het werk afgemaakt met 1 naald. De rij met de * wordt nog normaal uitgevoerd, aan het einde van deze rij wordt de draad “verzekerd” achter de draad van de vorige rij, waardoor de draad door dezelfde kraal teruggestoken kan worden. Dit wordt aan alle uiteinden van de rijen gedaan zodat het aantal kralen verminderd tot er slechts 1 punt ontstaat. Hierna kan de draad gebruikt worden om de top aan te hechten en het werk af te maken. In principe bestaat het hele werk uit één draad die op het einde afgehecht wordt.

Veel Plezier!